čtvrtek 4. září 2008

Bramborová brigáda

Počínající podzim přinesl povinnost polních prací. V případě naší rodiny je to hromadná bramborová brigáda. Kdysi tohle naše "pole" obdělávali pouze máma, táta a dvě motyky. S rozrůstajícím se počtem členů rodiny se akce Brambory mění na menší happening.

Každý rok zapřísáháme rodiče, aby brambory už do té horské kamenité půdy nesadili. Každý rok doufáme, že sklidíme víc, než jsme zasadili. Každý rok traktorista odmítá přijet a posléze ukecán doufá, že se ze svahu neskutálí dolů i s traktorem. Letos rodičové hrdě zakoupili vlastní techniku, přece se nebudeme furt doprošovat. Upřesňuju, že nekřesťansky drahou techniku.

Jak to dopadlo? Sklidili jsme víc, než jsme zasadili. Vyorávací terra fungovala báječně. A my máme nejdražší brambory ve střední Evropě.

2 komentáře:

K. řekl(a)...

Buli, hezká fotečka:) tak ať vám brambory chutnají:)))

Diny řekl(a)...

Se musím smát:) Ono se vám to časem vrátí a domácí svoje brambory upřímně závidím!!! Apropo díky za připomenutí, jdu objednat k sousedovi metrák (teda ještě ho nechám dovyspat) - má taky výborný a ničím chemicky neošetřovaný, prostě mňam!!:)

 
Christmas Hampers
Christmas Hampers

Study in Australia
Study in Australia