pátek 24. dubna 2009

ŇAŇA


ŇAŇA! ŇAŇA!!! Pokřikoval vzrušený Cyril s napřaženou rukou tak zuřivě, že málem vyskočil z kočárku. Tam je přece ŇAŇA! V jeho velmi omezeném slovníku je výraz ŇAŇA synonymem pro ty nejoblíbenější pochutiny. Dětské sušenky, jablko, dudlík. A rohlík.

Obě naše děti jsou na rohlíky poněkud úchylné. Má-li si Štěpán v obchodě něco vybrat, vsadím boty, že to bude obyčejný rohlík. Cyrilovo dnešní ŇAŇA v obchodě patřilo též rohlíkům. Bylo mu vyhověno, za což se odvděčil šťastným úsměvem, bleskovým vyzmizíkováním rohlíku z povrchu zemského a kompletním zadrobením kočárku.

Asi jim špatně dopřáváme, že jim ke štěstí stačí málo a jedou zrovna po rohlíkách. No ano, přiznávám, jsme z různých důvodů spíš chlebová domácnost. Rohlíky jsou jen ve svátek. Třeba když se jede někam na výlet. Zítra je jeden výlet v plánu. Bude ŇAŇA!

2 komentáře:

Jaffi řekl(a)...

Jéé, to znám, naši rohlíky nekupovali vůbec a já se děsně těšila k dědovi, kde bylo obojí. Chléb i rohlíky. A ještě jsem si po vzoru dědy mazala máslo jen na ten kousk, který jsem zrovna ukusovala. :o)

-Jitka- řekl(a)...

Před časem jsem se pokoušela vyfotit esteticky housku a nedařilo se. Tohle se Ti povedlo!

 
Christmas Hampers
Christmas Hampers

Study in Australia
Study in Australia