čtvrtek 9. dubna 2009

Zmrzání v zoo


Zmrzání v zoo se konečně nekonalo! Posuďte sami. První máj tři roky zpátky, Zoo Lešná, jeden stupeň nad nulou a déšť. Předloňský Zelený čtvrtek, Zoo Olomouc a my v zimních bundách. Zelený čtvrtek loni, Zoo Hodonín, sněhová bouře. Letošní Zelený čtvrtek, Zoo Lešná a konečně nádherně teplý slunečný den. Trpělivost přináší růže.

Do Lešné za zvířátky jezdíme rádi, tamní zoologická zahrada je velká, krásná a velmi příjemná. A máme to nejblíž. Taky se tam pořád něco děje. Při každé návštěvě objevujeme něco nového. Letos Štěpánka nejvíc ze všeho nadchlo lanové centrum pro děti. Dvě hodiny odtamtud odmítal odejít a sebecizokrajnější zvíře nemělo šanci.

Cyril měl aspoň čas se v klidu v kočárku vyspat a já odbíhat na lovy beze zbraní. Focení zvířat není lehké, ani když nemají kam utéct. Zjišťuju, že málokde se lze vyhnout mřížím, sítím, nebo sklu. Nejlepší jsou průchozí otevřené expozice. U klokanů jsem si díky horkému počasí opravdu připadala jako v Austrálii.

Doufám, že tradice jarního zmrzání v zoo je definitivně zažehnána. Pokud ovšem dnešek nebyl výjimkou stvrzující pravidlo.

Žádné komentáře:

 
Christmas Hampers
Christmas Hampers

Study in Australia
Study in Australia