úterý 3. února 2009

Lego policie


Začala jsem razii u Štěpána v pokoji. Není doma, nemůže se vměšovat. Kromě hloubkového úklidu je potřeba zkontrolovat a roztřídit stavebnice. Dítě je pořádné, ale nepříliš systematické. Navíc v pokoji jako černý pasažér řádívá Cyril.

První přišlo na řadu Lego. Máme ho hodně. Opravdu hodně. S pomocí webové Lego databáze jsem se dopočítala k 27 krabicím a 883 dílkům. Všechny smíchané dohromady. Jsou vůbec všechny? Beru vytištěný seznam kostiček a jdu na inventuru.

Červené, modré, zelené, žluté, oranžové, černé a bílé. Malinké, veliké, placaté, vysoké, dlouhé a krátké. Podvozky, kabiny, koleje rovné, koleje kulaté, výhybky, křížení, mosty. Z postele je barevná třídírna. Na seznamu přibývají fajfky, Lego se stěhuje zpátky do beden. Je to výborné. Chybí jedna jediná malinká červená kostička. S dušou v péřú ji zdravím do Lego ráje.

1 komentář:

-Jitka- řekl(a)...

Ty brďo, tak takovouhle inventuru bych rozhodně nepodstoupila, smekám před Tvou pořádkumilovností! A konečně jsem díky Tvému závěru pochopila jednu písničku od Svěráka s Uhlířem :-)))

 
Christmas Hampers
Christmas Hampers

Study in Australia
Study in Australia