pátek 8. května 2009

CITO


Dřív to byla Akce Z nebo Hnutí Brontosaurus. Teď je to CITO event. Cache In Trash Out. Neboli pracovní sraz geocacherů za účelem vyčištění určitého území od odpadků. Místo svinčíku zůstane na místě nová keška. Uplatnění hesla "mysli globálně, jednej lokálně" v praxi.

Náš dnešní úkol byl vyčistit bělokarpatskou říčku Veličku. Nikdy bych nevěřila, co nesoudní lidé dokáží hodit za chalupou do potoka. Tisíce igelitových pytlíků byly tím nejméně závažným prohřeškem. Našli jsme i kolo, několik televizí, vysavač, radiátor, vybavení pro pár kuchyní, oblečení, co by zaplnilo skříň, a jiné hrůzné odpadkové objevy.

Byla to fuška. Několik hodin pochodu řekou v gumákách, neustálé ohýbání a tahání pytlů plných odpadu dalo zabrat. Byla to legrace. Několik hodin zajímavého povídání s lidmi ve stejné sektě krabičkových bláznů zabavilo a potěšilo. Byla to krása. Nádherné okolní přírodní scenérie hladily duši a dávaly sílu prát se s těžkou prací. Byla to paráda. Popracovní pokračování s gulášem, lovením keší, rozjuchanou cimbálovkou, bujarou náladou, vínem, slivovicí a kopcem srandy korunovalo den. Skvělý, veselý a užitečný den.

Prostě CITO, co stálo za to.

Žádné komentáře:

 
Christmas Hampers
Christmas Hampers

Study in Australia
Study in Australia