neděle 24. května 2009

Dobrodružství pokračuje


Kluci, namlsaní včerejším programem, se těší na nové dobrodružství. Nesmím je zklamat. Hlava šrotuje a vzpomíná, co je kde v okolí zajímavého a zároveň v dojezdové vzdálenosti pro malé cyklisty. Aha, už vím! Maják a pirátská loď.

Opravdu, necelé tři kilometry odsud stojí skoro třicetimetrový červenobílý maják a hned vedle dokonalá pirátská galeona. Když si majitelé úspěšné firmy plní své dětské sny a velkoryse se o ně dělí s ostatními, to se pak plánují výlety jedna báseň. Štěpán, Kryštof, Rozárka i Cyril si nadšeně loď prolezli, zatočili obřím kormidlem a v kajutě bázlivě hleděli na pirátské klobouky a meč. To je něco! Dobrodružství jako z pohádky.

Z majákové rozhledny jsme moře neviděli, ale řeku ano. Výlet završíme u plavební komory! Měli jsme štěstí, komorou právě proplouvaly dvě lodě. Složitý mechanismus ovládání komory kluky uhranul. To by bylo něco být dole na lodi! Dobrodružství doopravdy.

Ale nedělí dobrodružství skončilo. Návštěva odjela a my žijeme dál své všední dny. Bez pirátů a bez lodí. Jen s nadějí na další dobrodružství.

4 komentáře:

Jitty řekl(a)...

ahojky, můžeš prozradit, kde je ta loď:-). Chodím k vám docela pravidelně si počíst:-), moc příjemný blog.
jity

Bulik a spol řekl(a)...

Loď a maják jsou v areálu Kovosteelu ve Starém Městě, všechny podrobnosti najdeš na jejich webu - http://www.kovosteel.cz/cs/art/236-tip-na-vylet
Kromě lodi a majáku jsou tam i úžasné sochy z kovového odpadu - krokodýl, kůň, auto. Skvělé místo na malý výlet.

EvaK řekl(a)...

Bulíkovic,
moc vám děkujeme za bezvadný víkend. Právě tu mám Bedřicha se smetanou a v klidu prohlížím fotky.
E. a spol

Bulik a spol řekl(a)...

Evi, rádo se stalo, my jsme si to taky užili moc :-) Bedřicha bych si dala taky, mňam :-)

 
Christmas Hampers
Christmas Hampers

Study in Australia
Study in Australia