neděle 14. června 2009

Na trhu


Neděle je od slova nedělat. Dneska se nepředřu. Plán je příjemně nedělní. Začneme snídaní doma, posléze si zopakujeme snídani v belgické kavárně, nakoupíme na trhu a uvaříme oběd. A odpoledne, no to možná něco podnikneme. Možná. Nebo taky ne.

Plán byl dodržen, napřed z nás byly kavárenské povalečky a pro trochu vzrušení jsme si zašly na trh. Alespoň v mém případě to byl skutečně adrenalinový zážitek. Malý místní trh překypoval zbožím tak, že mi oči téměř vypadly z důlků. Nádherně čerstvé ovoce a zelenina všech barev a chutí, voňavé chleby a bagety, koláče slané i sladké, buchty, buchtičky, buchetky. Domácí jogurty, sýry rozličných barev, velikostí i vůní, uzenin plné pulty. Stánek plný čerstvě ulovených ryb, co jich po jméně znám jen zlomek. Náruče řezaných květin.

Ke spokojenosti nebylo ani třeba nespoutaně nakupovat, stačilo se jen dívat a kochat tím rohem hojnosti. Tohle od nás neznám. U nás lidi zajímá nejvíc cena, bohužel. Bohatý výběr a kvalitu ještě většina neumí ocenit. Třeba to někdy taky přijde. Už se moc těším. Vlastně se už nemůžu dočkat.

Žádné komentáře:

 
Christmas Hampers
Christmas Hampers

Study in Australia
Study in Australia